Mindfulness

Mindfulness op het werk

.

Voorkom burn-out en geef medewerkers iets wezenlijks

Een Mindfulness Training helpt om aandacht bewust te richten op het hier en nu. Hierdoor kun je stress verminderen, het concentratievermogen verhogen en vooral je werkplezier een boost geven. Op gehaaste, gestresste of ingezakte medewerkers zit geen enkel bedrijf te wachten. Geluk en welbevinden leiden ook tot een veel grotere betrokkenheid bij het werk en de organisatie, dus dit zou reden genoeg moeten zijn om deze hedendaagse problematiek op het werk aan te pakken.

.

Mindfulness inbouwen in je werkdag

Studies hebben laten zien dat een gemiddeld mens 47% van de tijd in gedachte verkeert. Dit kan zijn dagdromen, redeneren, zorgen maken, oordelen over het verleden en nadenken over de toekomst. Dit betekent dat we bijna de helft van de tijd niet echt openstaan voor wat het leven ons nu aanbiedt. Door te leren minder aandacht te schenken aan oordelende gedachten, krijg je meer rust en ontspanning. Oók wanneer het op je werk spannend is. Mindfulness geeft je de regie over je (werk)dag terug.

 

Wat levert Mindfulness op?

  • Van chaos naar focus en concentratie
  • Van stress naar ontspanning
  • Van even horen naar echt luisteren
  • Van irritatie naar plezier
    .

De impact van Mindfulness op een team

Veel teams in bedrijven staan onder druk. Een gespannen team werkt vaak minder goed samen, waardoor frustraties en miscommunicatie de boventoon gaan voeren. Met Mindfulness breng ik rust en ruimte in het team. Er ontstaat een veilige omgeving om samen te werken aan een goede Flow.
..

Info over de Mindfulness training

Beter kort en vaak, dan lang en soms

Mindfulness sessies werken het best als je ze regelmatig herhaalt gedurende een langere periode. Het wordt dan een nieuwe gezonde gewoonte. 
Een wekelijkse sessie is vaak al genoeg. Voor een team of voor iedereen die interesse heeft.
Tijdens de Corona ben ik steeds vaker online Life-stream sessies gaan geven en het ziet er naar uit dat dat iets blijvends wordt. Het draagt bij aan het gemotiveerd blijven en verbindt de medewerkers even met elkaar op een dieper niveau dan ze gewend zijn. Het geeft ze een bedding!

Vragen of meer info?

Thomas@mindfulnesscoach.info