Mindfulness

Mindfulness op het werk

.

Voorkom burn-out en geef medewerkers iets wezenlijks

Een Mindfulness Training helpt om aandacht bewust te richten op het hier en nu. Hierdoor kun je stress verminderen, het concentratievermogen verhogen en vooral je werkplezier een boost geven. Op gehaaste, gestresste of ingezakte medewerkers zit geen enkel bedrijf te wachten. Geluk en welbevinden leiden ook tot een veel grotere betrokkenheid bij het werk en de organisatie, dus dit zou reden genoeg moeten zijn om deze hedendaagse problematiek op het werk aan te pakken.

.

Mindfulness inbouwen in je werkdag

Studies hebben laten zien dat een gemiddeld mens 47% van de tijd in gedachte verkeert. Dit kan zijn dagdromen, redeneren, zorgen maken, oordelen over het verleden en nadenken over de toekomst. Dit betekent dat we bijna de helft van de tijd niet echt openstaan voor wat het leven ons nu aanbiedt. Door te leren minder aandacht te schenken aan oordelende gedachten, krijg je meer rust en ontspanning. Oók wanneer het op je werk spannend is. Mindfulness geeft je de regie over je (werk)dag terug.

 

Wat levert Mindfulness op?

  • Van chaos naar focus en concentratie
  • Van stress naar ontspanning
  • Van even horen naar echt luisteren
  • Van irritatie naar plezier
    .

..

Info over de Mindfulness training

Beter kort en vaak, dan lang en soms

Mindfulness sessies werken het best als je ze regelmatig herhaalt gedurende een langere periode. Het wordt dan een nieuwe gezonde gewoonte. 
Een wekelijkse sessie is vaak al genoeg. Voor een team of voor iedereen die interesse heeft. Het draagt bij aan het gemotiveerd blijven en verbindt de medewerkers even met elkaar op een dieper niveau dan ze gewend zijn. Het geeft ze een bedding!
Tijdens de Corona ben ik steeds vaker online Life-stream sessies gaan geven en het ziet er naar uit dat dat iets blijvends is als optie. 

 

Meer uitleg over Mindfulness & Meditatie  

Mindfulness is een modern woord voor bewustwording.

Het betekend ook dat je bepaalde oefeningen doet om dat proces te bevorderen. Oefeningen zoals meditatie, yoga, er over lezen en zo bewust mogelijk door de dag gaan. Zoals met alles moet je mindfulness leren toe te passen en daar heb je hulp bij nodig. Je kan je laten coachen, je kan een mindfulness cursus doen, je kan een yoga of meditatie cursus doen, of je kan zelfs aan een retraite deelnemen om voor meerdere dagen je geheel onder te dompelen in de mindfulness oefeningen. Door mindfulness te beoefenen leer je jezelf beter kennen. Je word je bewust van wat er allemaal speelt bij je van binnen en je gaat opruimen.  Er ontstaat daardoor meer helderheid en innerlijke rust. Onze focus neemt toe en we worden authentieker. We leren anders met stress en emoties om te gaan waardoor we open gaan staan voor positieve oplossingen, die vaak veel meer voor de hand liggen dan we denken. Een opgeruimd gevoel en onze blijere natuur kan te voorschijn komen.

 

Voor wie is mindfulness ?

We zijn hier allemaal om bewust te worden!

Mindfulness is er eigenlijk voor Iedereen, het is namelijk de natuurlijke wens van onze ziel om bewust en echt gelukkig te zijn.

Mindfulness geeft je helderheid over nieuwe stappen of over bepaalde issues in je leven en als je stress ervaart en/of een burn out hebt kun je weer herstellen.

 

Waarom Mediteren

Meditation is not about controlling your thoughts, it is about stopping them to control you.

Wist je dat je lichaam je gedachten volgt. Dus als jij veel (stress gerelateerde)gedachten hebt, dan reageert je lichaam daar automatisch op. In feite maakt het voor je lichaam niet uit of je loopt te piekeren achter je laptop of dat je achterna gezeten wordt door een tijger. Het lichaam voelt stress! Je begrijpt dat het zinnig is om af en toe je drukke hoofd en ge-streste lichaam rust te gunnen, zodat het kan genezen. Ik kan je leren die rust in jezelf te vinden.


Deze mensen mediteerden 8 weken lang een half uur. Dit was het verbluffende effect

Uit onderzoek blijkt dat regelmatig mediteren de hersenstructuur verandert. Al na 8 weken waren de hersenen van de proefpersonen zodanig gewijzigd, dat dit zichtbaar was op een MRI-scan. De expert: “Zelfs 5 minuten per dag is al winst.”
( zie artikel Zilveren kruis onderaan de pagina)

 

 Gerelateerde artikelen/video’s/interviews

April 17 : vrijdag – life-stream 14:00 tot 15:00 – bij www.Netwerkcafe
Verslag/reviews webinar

Interview in het Parool over bezinning tijdens de corona. 
https://www.parool.nl/es-bd2eeba9

Meditatie advies van Zilveren kruis
www.zilverenkruis.nl/verbluffendeffect

Interview met een directielid
https://www.mindfulnesscoach.info/mindfulness-in-de-directiekamer/