Mindfulness in de directiekamer

10 oktober 2018, interview met Jerry Tims, direktielid

Wist je wat Mindfulness is?

 

Ja, ik dacht dat ik wist wat Mindfulness was. Ik wist dat meditatie een onderdeel van Mindfulness was. Maar eigenlijk wist ik niet precies waar ik aan begon toen ik via Thomas in Mindfulness stapte.

.

Wat is de aanpak van Thomas’s Coaching

“Ik voel mij veilig bij Thomas”

We hadden eerst een intake, waarin ik mijn verhaal kon doen. Thomas heeft mijn verhaal keurig omgezet in leerdoelstellingen. En dat voelde voor mij concreet en vertrouwd, want in mijn positie in het bedrijfsleven werken we ook met doelstellingen, vertelt Jerry lachend.

.

Wat heeft Mindfulness je gebracht in je professionele leven?

In mijn werk is de druk vaak groot, er wordt van je verwacht dat je in een ‘doktersjasje’ rondloopt en dat je je altijd professioneel gedraagt. Je gevoelens komen op de 2e of zelfs 3e plaats. In mijn vakgebied heb ik echter te maken met mensen. Thomas heeft mij geleerd om met meditatie weer in contact te komen met mijzelf en met mijn gevoelens. Ik kan met Thomas goed praten over wat er tijdens de meditatie gebeurt. Vanuit zijn kennis geeft hij mij feedback en inzichten. In mijn werk merk ik dat het eigenlijk veel effectiever is om dat jasje uit te laten en om mijn gevoelens wel te laten zien, of beter gezegd vanuit mijzelf te opereren.

Als je professioneel, bijna klinisch, te werk gaat en je laat je gevoelens niet zien, dan heeft dat grote impact op je team en het functioneren daarvan. Wanneer er plaats is voor gevoelens, dan ontstaat er onder andere verbinding. Medewerkers voelen zich meer gewaardeerd. En ik geloof erin dat als je medewerkers tevreden zijn, dat je klanten ook tevreden zijn. Leiderschap speelt hierin een belangrijke rol. Als leider kun je hier een voorbeeld zijn.

.

Wat maakt dat Mindfulness beklijft op de werkvloer?

Tja, dat is de 3 million dollar question! Ik geloof dat Mindfulness bijdraagt aan het geluk van mijn werknemers en collega’s en dus aan de prestaties van een bedrijf. Gelukkig wordt cultuur steeds belangrijker. Vroeger was het “strategy eats culture for breakfast” nu is het “Culture is the strategy”. Dat geeft aan dat er meer aandacht is voor de cultuur in een bedrijf. Mindfulness kan een grote bijdrage zijn aan een positieve cultuur.