Meditatie

Meditatie geeft een enorme verdieping aan je leven!

Live-stream Meditatie start
1 juni 2020

Meditatie is een essentieel onderdeel van de mindfulness beoefening.

In meditatie maken we via de ademhaling contact met de innerlijke stilte. We gaan bewust zien dat we niet onze gedachtes en emoties zijn, maar dat we die bij ons dragen. Door er niet langer mee geidentificeerd te zijn verliezen ze hun grip op ons en gaan we zien dat we ons kunnen bevrijden van reactieve patronen, verdedigingsmechanismen en neigingen waar mee we leven.  Negatieve gedachten en overtuigingen die zich in ons onderbewustzijn ophouden worden zichtbaar en getransformeerd. De rust en balans die we in meditatie genereren nemen we mee in de rest van de dag, onze Mindfulness beoefening wordt erdoor verdiept.

In meditatie kom je ook meer in contact met je hart en intuïtie. Natuurlijke inzichten over je leven en werk kunnen oplichten. Daarnaast brengt meditatie je organen en zenuwgestel tot rust. Het vermindert stress, niet alleen tijdens de meditatie maar ook daarna. Mediatie beïnvloed je leven dus op vele positieve manieren!

Zoals met alles werpt Meditatie de meeste vruchten af als het regelmatig wordt beoefend.  Het is goed je te realizeren dat je gedachten in het begin wellicht veel weerstand zullen bieden. Gedachten zoals, “ik kan dit niet”, “ik ben hier niet goed in”, “dit past niet bij mij”, “ik ben hier veel te onrustig voor” ect zijn heel normaal. De kunst is je hierdoor niet te laten afleiden. Je bent niet de stem in je hoofd. De meeste gedachten zijn waarschijnlijk al duizenden keren gedacht en eigenlijk totaal oninteressant en zelfs ondermijnend.

Meditatie is altijd nieuw en fris en altijd doelmatig. De innerlijke wijze, die we allemaal in ons hebben, weet precies wat er moet gebeuren tijdens Meditatie. Ook al hebben wij soms het idee dat er niets gebeurd omdat we bepaalde verwachtingen hebben, er gebeurt wel degelijk heel veel. Meditatie kan soms zelfs pijnlijke sensaties aan het licht brengen, maar dit alles moet gezien worden binnen het kader van het opruimen van binnen en het ruimte maken voor evenwicht en harmonie. Alleen al het ervaren van diepe stilte is een zegening en verademing in ons vaak stressvolle bestaan.

Lees hier ook het advies van Zilveren kruis
www.zilverenkruis.nl/verbluffendeffect